X
Volg deze blog

Nieuws

Asset Based Lending: 3 manieren waarop Europa dit aantrekkelijk maakt

Slimme quick scan weet binnen 3 dagen wat debiteuren waard zijn.

Sinds de bankencrisis heeft Europa bepaald dat banken grotere reservepotjes aan moeten houden voor iedere lening die er verstrekt wordt. De regels voor het lenen van geld zijn dus veranderd. De mogelijkheden zijn meer beperkt. Alternatieven die vroeger minder aantrekkelijk waren, zoals een lening waarbij er iets verpand wordt, worden nu plotseling populair.

Al jaren kennen we de leaseconstructie voor auto’s. Naast de complete service die met een operational lease geboden wordt, zit daarin een financiering van de auto. Dat type financiering noemen we: financiële lease. De auto is daarbij het onderpand, zoals je huis een onderpand is voor je hypotheek. Eigenlijk heel gewoon en geaccepteerd.

Naast een huis of een auto, kun je ook kiezen voor een ander soort onderpand: je inkooporder, je voorraad of je openstaande vorderingen op je klantenbestand. Asset Based Lending noemen we dat.

Nu is de waarde van groenten en fruit als onderpand voor een financiering wat lastig, want de kwaliteit en dus de waarde van het fruit is zo veranderlijk als het weer. Maar je vorderingen op jouw debiteuren zijn echt iets waard. Het werkkapitaal waar je op zit te wachten, kan snel beschikbaar worden gesteld, door het verpanden van je debiteuren. Je zou het bijvoorbeeld een debiteurenlease kunnen noemen. Asset Based Lending dus!

Hoe Europa dit aantrekkelijk heeft gemaakt:

1 voor reguliere financieringen gelden strengere regels: de bank moet een reserve stellen;

2 bij een financiering met een onderpand hoeft er minder reserve aangehouden te worden dan bij een financiering zonder onderpand, want die reserve wordt vertegenwoordigd door het onderpand;

3 dankzij de nieuwe regelgeving zijn de rentes voor traditionele financieringen hoger geworden, terwijl de rentes voor de nu meer aantrekkelijke lease constructies door de banken zijn verlaagd of gelijk gebleven.

Bovendien zijn er meer mogelijkheden om een bedrijf hogere flexibiliteit te bieden wanneer er gekozen wordt voor Asset Based Lending. Door middel van een slimme quick scan weet je binnen 3 dagen of Asset Based Lending iets voor jou is. Hoeveel procent je van de openstaande vorderingen terug kunt krijgen als werkkapitaal. En wat je dat kost.

Ja, ik wil graag een quick scan!

Klik op de link voor het contactformulier en Menno van den Ende van ABN AMRO Commercial Finance regelt voor jou de quick scan, de analyse en het advies.

Jacq Coppen van ABN AMRO Commercial Finance opent bespreking met partners.

Jacq Coppen van ABN AMRO Commercial Finance opent bespreking met partners.

Vanaf 1 mei zijn ABN AMRO Commercial Finance en Tacler Services BV een samenwerking aangegaan om deze aantrekkelijke dienstverlening aan te bieden aan de leden van het tacler netwerk en aan de relaties van André van der Wiel (hij begon met FreshPlaza, toen tacler en nu Tacler Services).

Tags:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Misschien later