X
Volg deze blog

Nieuws

AGF-export soms te avontuurlijk

Groenten en fruit exporteren is een avontuurlijk vak. Het is ook veelzijdig, omdat je door de keten heen met van alles en nog wat te maken krijgt. En het is nooit saai, want er gebeurt altijd wel iets. Nou, das mooi natuurlijk. Soms lijkt het avontuur ook wel eens wat te groot, wanneer je bijvoorbeeld denkt aan de gebeurtenissen in de Russische markt. Dan is het moeilijk om alles zelf uit te knobbelen.

Zo loop je geregeld tegen exportvragen aan die te simpel zijn voor je fiscalist of advocaat, maar te lastig om snel een eenduidig antwoord op te krijgen via internet. Dat zou kunnen gaan over BTW, oneerlijke concurrentie vanwege subsidies, teksten of bepalingen in contracten, leveringen binnen en buiten de EU en dergelijke kwesties meer. Wie stel je dan je vragen? Daar is een goede vraagbaak voor in Nederland: Fenedex.

Fenedex is de grootste vereniging van Nederlandse exporteurs met 1150 leden, die gezamenlijk hun kennis en ervaring delen. Bovendien biedt Fenedex een kennis- en adviescentrum waar specialisten over actuele kennis beschikken met betrekking tot contracten, juridische zaken of ten aanzien van de lokale kwesties die spelen in markten zoals Rusland, China en Oost-Europa.

Dat het bundelen van kennis en ervaring nuttig is, behoeft natuurlijk geen uitleg. Maar welke voordelen biedt Fenedex nu precies, waardoor het voor een AGF-exporteur een interessante organisatie zou kunnen zijn?

Fenedex-leden mogen kosteloos gebruik maken van het adviescentrum en kunnen dus hun exportvragen en juridische vragen beantwoord krijgen, zonder daar voor te betalen. Bovendien heeft Fenedex een contractenservice, waar leden 20% korting op krijgen. Steeds meer AGF ondernemers realiseren zich dat een goed contract met een nieuwe verkooprelatie veel problemen kan voorkomen. Daarnaast is er nog een heel pakket diensten waar leden over beschikken: een online ledenplatform, kortingen bij allerlei partnerorganisaties, toegang tot ledenbijeenkomsten, een exportmagazine (Globe) en kortingen op diepgaande publicaties en studies van Fenedex zelf.

Tacler Services is een partner van Fenedex, om gezamenlijk het dienstenaanbod voor de AGF-ondernemers verder te verbreden. Wil je gebruik maken van een speciale aanbieding voor een introductielidmaatschap? Neem dan contact op met Frank Peterse via het contactformulier.

Tags:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Misschien later