X
Volg deze blog

Nieuws

Uit de Westlandse vollegrond: GlobalGAP gecertificeerde Habanero pepers

Nederlanders ontdekken steeds meer veelzijdige smaken. En de populariteit van lokaal product is ook steeds meer in opkomst. Vandaar ook dat steeds meer Nederlandse groentetelers exotische gewassen planten en daar succes mee boeken. En dan is het Westland natuurlijk een voordehandliggende locatie om dergelijke producten te vinden, al gaat het om een niche product.

Habanero Fust

Een voorbeeld van een opkomend gewas is de in Nederland geteelde Habanero peper. Met een Scoville score van 250.000 hoort deze Habanero peper thuis in de Top 10 van heetste pepers ter wereld. Daarmee is het geen pepertje om als een Jalapeño in z’n geheel op te eten. Maar voor de (thuis)koks die willen diversifiëren is dit wel een interessant product.

Dit betekent ook voor de handel nieuwe mogelijkheden. Weliswaar blijft die beperkt tot relatief kleine volumes, maar de kansen zijn er onmiskenbaar. Tacler Services vond een Nederlandse teler in het Westland met Habanero’s uit de volle grond. De teelt is bijna biologisch, heel schoon en voorzien van GlobalGAP. Leuke seizoensproducten uit dezelfde kas zijn wintergroenten zoals radijs, sla, andijvie en paksoi, maar in de zomer vind je er courgettes, sperciebonen, snijbonen, Spaanse pepers en natuurlijk de Habanero pepers.

Habanero Plant

Voor wie vraag heeft naar deze items, bieden we nu de kans om in contact te komen met de producent! Stuur even een mailtje naar andre@taclerservices.nl of bel 06 199 35 231 en we helpen je verder.

Tags:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Misschien later