X
Volg deze blog

Nieuws

‘Inclusief ondernemen’: wees maatschappelijk betrokken via ‘Werkgevers met een hart’

Voor wie iets goeds wil doen, bieden Tacler Services en Werkgevers met een hart gezamenlijk een mogelijkheid om arbeidsbeperkten een werkplek te geven. Hiermee spelen we in op de Participatiewet en voorkom je een boete. Tegelijkertijd doe je ook gewoon iets tofs en ben je maatschappelijk aan het ondernemen.

De Participatiewet is een maatregel van de overheid die middels de Wet Banenafspraak en het Quotum Arbeidsbeperkten stelt dat 5% van het personeelsbestand (vanaf een personeelsbestand van 25 personen) moet bestaan uit de doelgroep van de banenafspraak. Dit is de zogenaamde quotumregeling. Voor iedere niet vervulde arbeidsplaats, gaan werkgevers 5000 euro boete betalen. Werkgevers met een hart helpt werkgevers invulling te geven aan inclusief ondernemen en deze Participatiewet.

De service van Werkgevers met een hart is voor de werkgever in principe kosteloos. Dat wil zeggen dat de werving en selectie gratis is. Plus de begeleiding door een jobcoach verzorgd wordt en deze wordt betaald via het UWV (bij een contract vanaf 12 uur). Ook zijn er mogelijkheden voor jobcoaching van mensen die niet onder het UWV vallen maar onder de gemeente of de sociale dienst.

Tevens kan een werkgever zelf de jobcoaching verzorgen. Je krijgt dan een vergoeding voor de interne jobcoaching. Maar een ondernemer kan de jobcoaching ook door een door hem zelf gekozen externe partij laten doen. Daarnaast is er sprake van loondispensatie of loonkostensubsidie en gesubsidieerde jobcoaching. Als leidinggevende investeer je dus vooral een stukje energie. En dat nog beperkt omdat een stuk jobcoaching en begeleiding via de jobcoach geregeld kan worden.

Om te ondersteunen bij de administratieve verplichtingen en regelingen, kun je kiezen voor een payroll-constructie via Werkgevers met een hart. Dat heeft dat als voordeel dat je als werkgever geen last meer hebt van de administratieve rompslomp. Bij loondienst helpt Werkgevers met een hart zelfs met het invullen en aanvragen van de subsidies.

Aan dit avontuur zijn in principe geen riscico’s verbonden. Bij de kandidaten die vallen onder de banenafspraak is er namelijk sprake van een No-Risk Polis. Bij ziekte betaalt het UWV voor een groot deel de loonkosten van de zieke werknemer. Bovendien zijn er via Werkgevers met een hart mogelijkheden om een kandidaat kosteloos één of 2 maanden op proef te nemen. Werkgevers met een hart is een initiatief van Limoen Coaching, een bedrijf van Arthur Moen.

Wil je boetes voorkomen en snel starten met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan nu contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Tags:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Misschien later