X
Volg deze blog

Nieuws

Gespot op het internet: Outfittery, speciaal voor mannen

Persoonlijk stijladvies voor perfect gecombineerde outfits.

Je komt graag goed gekleed op je afspraken, maar van shoppen op je vrije zaterdag komt het niet zo vaak? Dan is Outfittery een mooie oplossing. Ik hou van toffe internetconcepten, dus heb dit direct uitgeprobeerd. Ik kreeg een mooie outfit thuis, dus aan te bevelen!

Outfittery

Hoe werkt het?

Je begint met een account aanmaken, maten invoeren en bijzonderheden rond het passen te noteren. Ik heb bijvoorbeeld een lange (en gelukkig ook een gladde) rug en een hoge wreef. Na dat genoteerd te hebben, kun je aangeven of je klassiek, elegant, sportief of modieus gekleed wilt gaan. Tevens stel je een budget vast wat je maximaal per kledingstuk wilt uitgeven. Tot slot wat foto’s van jezelf uploaden. Daarna maakt je persoonlijke stijladviseur een belafspraak met je. Die vraagt je het hemd van het lijf, om je daarna weer aan te kleden.

Dan verschijnt er een paar dagen later een doos op de deurmat.

Outfittery

Geen bruin-kartonnen pakket, maar een stijlvolle koffer. Nog een goeie greep: de bovenkant komt met handvat. Natuurlijk moest ik wel even m’n credit card aan het account koppelen voor er iets verzonden kon worden, maar er werd nog niets afgeschreven tot ik een keuze maakte welke kleding ik wilde houden. Ik kreeg een bodywarmer, twee overhemden, een broek, een riem en een paar schoenen. Zou ik alles hebben teruggestuurd, dan had het niets gekost.

Outfittery

De manier van verpakken vind ik origineel. Er zit een handgeschreven briefje bij van de stijladviseur. Samen met het telefoongesprek zijn dat dingen die Outfittery écht persoonlijk maken. In de doos komt ook een lijstje met alle kledingstukken die gestuurd zijn, waarop de prijs per item staat.

Outfittery

Het resultaat: een ruitjesbroek die ik anders nooit zou kopen en een bodywarmer die ik zelf niet uitgekozen zou hebben – maar nu dus wel draag. De blauwe schoenen die erbij zaten pasten me helaas niet. Mijn wreef blijkbaar nog hoger dan ik aangegeven had… Die blauwfluwelen riem heb ik ook gehouden.

Wat lekker praktisch is aan het concept, is dat je alles wat niet past gewoon terug kunt sturen. De retourinstructies zijn helder. En alleen de kleding die je thuis houdt, wordt afgeschreven. Achteraf betalen dus!

Ik zal heus nog wel eens kleren kopen in de stad, maar dit is super gemakkelijk en verbreed zo eenvoudig je stijl: wat mij betreft is Outfittery een blijver. Ook eens proberen? Vanaf vandaag staat stijladviseur Mirjam Donkervoort op deze website.

 

Tags:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Misschien later