X
Volg deze blog
Misschien later

Wat is een goede talent assessment?

Over André van der Wiel

"Ik help je graag aan betrouwbare partners. Dat is de reden waarom ik dit dienstenplatform heb opgericht."

André is oprichter van Tacler Services BV. Dit is een kennishub in de markt, omdat we samenwerken met vakspecialisten. De partners vertegenwoordigen een schat aan waarde. Dit zit met name in hun kennis van zaken. We delen dit met de markt. Dat doen we in de vorm van uiteenlopende diensten.

“Wie maken er indruk? Waar zit het netwerk en de kennis? Dat zijn de partners waar ik mee samenwerk.”

In 2010 heeft André het platform Tacler opgericht. Dit is uitgegroeid tot een groot internationaal netwerk van professionals in de sector. Vanuit het netwerk kreeg André regelmatig de vraag naar goede dienstverleners. Zo ontstond er voor hem op een natuurlijke manier een rol van bemiddelaar. Netwerken en relaties leggen is daarbij steeds van cruciaal belang.

“André heeft de kracht om in tal van situaties snel een praktische oplossing te verzinnen. Dit maakt André tot iemand die je graag naast je wil hebben als je tegen allerlei problemen aanloopt waar een slimme oplossing nodig is.”


Ik wil ook een talenten scan

In het doorgeven van contacten hangt het succes volledig af van de betrouwbaarheid van de partners. Een goede analyse van de betrokken personen en bedrijven is onmisbaar. Dat is nodig om een goede persoonlijke match te maken.

“André beschikt over een uitzonderlijk talent om nieuwe, commercieel interessante concepten te bedenken vanuit bestaande (technische) systemen. Dit talent komt van pas bij het opzetten van een onderneming, een nieuw product, ontwikkelen en verbeteren van software, enz…


Ik wil ook een talenten scan

Tacler Services wil een centraal punt zijn waar de ondernemer breed ondersteunt wordt. Wanneer je eenmaal kennis maakt met onze partners, hoef je niet verder meer te zoeken. Soepel en snel schakelen met vertrouwde partners. Die je het gevoel geven thuis te komen. Begrepen te worden. Waar je goed gehoord wordt. En waar de aansluiting op je behoefte compleet is.

Sterke kanten van André:

  • kwaliteitszoeker
  • open geest
  • vrijmoedigheid
  • sensitief
  • overtuigingskracht
  • taalgevoel

Een stukje geschiedenis

André is opgeleid als landbouwingenieur voor de tropen. Met een specialisatie in grootschalige commerciële plantenteelt en stages in Zuid Amerika, verkreeg hij diepgaande kennis van de productie van tropisch fruit. Van de lokale cultuur en taal. De omstandigheden in de tropen vragen om een actieve hands-on aanpak.

Terug in Nederland begon André zijn carrière als kwaliteitsdeskundige in de levensmiddelenindustrie, eerst bij Le Duc Fine Foods als QA manager. Daarna als Quality Engineer bij Budelpack Co-packers, voor outsouring van promotieverpakkingen voor multinationals. De samenwerking met klanten als Unilever, Procter & Gamble en Masterfoods leverde kennis op over kwaliteitsborging en voedselveiligheid. Bovendien praktisch inzicht in verpakken. Dit betekende vaak snel schakelen. Maar het leukste was het meedenken over nieuwe commerciële concepten voor marktintroducties.

Als QA-man zijn de mogelijkheden voor conceptualisatie en commercie wat beperkt. Dat leidde tot een carrière-switch: call centre manager bij Spaar Select. Verkooptrainer in de financiële dienstverlening bleek leerzaam. Een diepgaander begrip van financiële en verzekeringsproducten. Bovendien een top-niveau aan telesales techniek.

Vanwege de wens om dichter bij de agrarische sector te blijven en meer te doen met de Spaanse taal, startte André in 2002 als AGF handelaar bij het toen 1-jaar oude Marnifruit. Dat leidde tot het leren van de Italiaanse taal. Naast het openbreken van de markt in Noorwegen en het pionieren van eigen import uit Spanje en Zuid-Amerika, was het intern begeleiden van BRC certificering een neventaak.

Pieter Boekhout was een persoonlijk kennis en praktisch een buurman. Zo werd André in 2004 vertaler-redacteur bij AGF.nl. Teksten kwamen uit het Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans naar het Nederlands. Daar werd hij vanaf 2005 tot 2007 oprichter van drie FreshPlaza edities in het Engels, Spaans en Italiaans en tenslotte in 2010 oprichter van het tacler communicatieplatform. Tacler is onderdeel van FreshPlaza Trade BV, wat een gezamenlijk bedrijf is van Pieter en André. Tacler Services BV is een opzichzelfstaand bedrijf van André.

Ik wil ook een talenten scan

Vraag André als brainstormpartner

Graag een keer babbelen

Tis wel druk, reken met wachttijd.