X
Volg deze blog

Nieuws

Verslechtert de duurzaamheid van jouw keten?

Ongemerkt kan de relatieve duurzaamheid van jouw keten achteruitlopen, wanneer je hier geen aandacht aan besteedt. Stilstand is achteruitgang: anderen werken aan verduurzaming. Bovendien is betrouwbaarheid een enorm item voor de consument. Duurzaamheid en verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid van je product is tegenwoordig nét zo belangrijk als smaak. En logisch ook, want wie wil er nou ongezonde of onverantwoorde voeding voor z’n kinderen?

Vooruit, we eten allemaal wel eens iets ongezonds wanneer het lekker is. Maar wil jij dat ook verkopen? Als AGF-er is het voor ons allemaal juist zaak dat het gezonde, betrouwbare en duurzame imago van groenten en fruit ten eerste gewaarborgd wordt en ten tweede bij de consument onderstreept wordt. Voor veel bedrijven is het duurzaamheidsthema grotendeels nieuw. En de mogelijkheden voor implementaties van duurzaamheidsprincipes in je bedrijf of in je keten, die zijn vaak onbekend of ondoorzichtig. De Nederlandse overheid onderkent deze problematiek.

Tegelijkertijd is het voor Nederland van belang dat de bevolking gezond eet en dat wij met de handel in ons land ook op een verantwoorde manier zaken doen. Daarom is er een financiële stimulans voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarmee krijg je middels een voucher 50% korting op een onderzoek en/of advies hoe jouw bedrijf op een eenvoudige manier toch maximaal in beweging komt in een verduurzamingsproces. Dit heet de IMVO-voucher. Niet dat je daarmee direct het meest duurzame bedrijf van Nederland bent, maar in ieder geval voorkomt het dat je de achterstand verder vergroot.

Tacler Services en duurzaamheidspartner Verbos Business Development komen graag met je in gesprek om samen te kijken of er mogelijkheden zijn voor keteninitiatieven, keurmerken of certificeringen met één of meer van jullie leveranciers. Wellicht zijn er ondersteunende organisaties, programma’s of subsidies die je kunnen helpen. Maar wie weet ook zijn er strategieën te bedenken voor duurzaamheidvraagstukken op importgebied. Wij zoeken gratis voor je uit of een dergelijk onderzoek deels met een IMVO-voucher betaald kan worden. En kan dat, dan ontvang je maximaal 10.000 euro als financiële bijdrage in een dergelijk traject! Laat even je contactgegevens achter via het contactformulier, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

Tags:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Misschien later